Nieuws thema afbeelding

Nieuwe notaris in Wouw

15-10-2012

Op 11 oktober 2012 verscheen in de Krant-regio Wouw het volgende artikel

U kent notaris Tummers uit Wouw al geruime tijd als degene die iedere maand een notariële column verzorgt in deze krant.

Per 1 november aanstaande wordt notaris mr J.A.M.J. (Hans) Tummers opgevolgd door mevrouw mr P.G.M.J. (Ellen) Bongaerts, als notaris in de gemeente Roosendaal met kantoor aan de Lenaertsstraat 24 te Wouw. Notaris Tummers zal op het Wouwse notariskantoor werkzaam blijven als oud-notaris. Tijd voor een kennismaking met de nieuwe notaris en een afscheidswoord van de huidige notaris.

Op de vraag waarom notaris Tummers stopt als notaris laat hij weten dat hij het graag wat rustiger aan gaat doen. Hij inmiddels toch al weer 62. “Het vak vind ik nog steeds verschrikkelijk leuk”, vertelt hij, “maar vergeet niet dat er bij het runnen van een kantoor voor een notaris als ondernemer ook een groot aantal praktische zaken komt kijken.” Hij verheugt zich erop dat zijn opvolgster die zaken vanaf 1 november van hem zal overnemen. Dan zal hij zich weer volledig kunnen richten op vooral de inhoudelijke kant van het notariaat. Want het mooiste aspect van het vak is en blijft de advisering van cliënten in hun levenswandel en de vertaling van hun wensen in een juridisch waterdichte akte.
Notaris Tummers maakt van deze gelegenheid gebruik om op deze plaats alvast de klanten van hem en zijn kantoor te bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen. Tegelijkertijd wil hij graag kwijt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de praktijk op dezelfde vertrouwde voet zal worden voortgezet, laagdrempelig, voor iedereen bereikbaar. Bij de nieuwe notaris weet hij zijn kantoor in goede handen: “In Ellen heb ik het volste vertrouwen” besluit hij, breed glimlachend.

Ellen Bongaerts studeerde rechten in Maastricht en Leiden en woont met haar echtgenoot en drie zonen in Roosendaal. Zij heeft al veel tijd doorgebracht op het kantoor in Wouw en zo uitgebreid kennis kunnen maken met de relaties van het kantoor. Zij begon haar loopbaan als kandidaat-notaris op een groot advocaten-en notarissenkantoor in Rotterdam, waar zij vooral voor ondernemers werkzaam was. Later deed zij op kleine notariskantoren ervaring op in de “familiepraktijk” (testamenten, erfeniskwesties, huwelijkse voorwaarden e.d.). “Het notariaat ken ik van huis uit”, vertelt ze. “Mijn vader was notaris in Boxmeer. In de gemoedelijke sfeer op het kantoor in Wouw, het binnenlopen zonder afspraak om even een vraag te kunnen stellen, herken ik zijn praktijk. Ik voel me hier als een vis in het water.”

Het notariskantoor zal worden voortgezet onder de naam: Notariskantoor Wouw en daarbij hoort een nieuw logo. Het geeft de “skyline” van Wouw weer. Hoewel Wouw sinds de gemeentelijke herindeling formeel tot de gemeente Roosendaal behoort, wil de nieuwe notaris met het nieuwe logo graag benadrukken dat de praktijk zich, behalve op Roosendaal zelf, vooral richt op de dorpskernen van de voormalige gemeente Wouw.

Nieuws overzicht